Θέρμανση Δαπέδου Υδραυλική

Η EMPUR® PRODUKTIONS Gmbh (www.empur.de) είναι η κορυφαία γερμανική εταιρεία θέρμανσης δαπέδου στον κόσμο, εδρεύει στην πόλη Buchholz-Mendt της Γερμανίας. Είναι ο μοναδικός κατασκευαστής που παράγει κατά 95% όλα τα προϊόντα της θέρμανσης δαπέδου προσφέροντας ένα πλήρες, ολοκληρωμένο εύρος καινοτόμων λύσεων καθώς και ένα πλήρως ελεγχόμενο σύστημα, που εξασφαλίζει την υψηλή ποιότητα και τη μακροζωία της εγκατάστασης σας, τα οποία είναι συνώνυμα με την οικονομική λειτουργία, καθιστώντας την EMPUR την ασφαλή επιλογή σήμερα και στο μέλλον. Η δυνατότητα επιλογής από πλήθος μονώσεων, σωληνώσεων, διανομέων, αυτοματισμών διαφορετικών ποιοτήτων και μεγεθών εξασφαλίζει την ικανοποίηση κάθε απαίτησης και λύση για κάθε διαφορετική και ιδιαίτερη κατασκευαστική εφαρμογή.

Περιγραφή Συστήματος ``EMPUR`` Pur-Therm®

  • Ανοξείδωτος σταθμός διανομής (collecter)

Αρχικά τοποθετούνται σταθμοί διαμονής ανοξείδωτοι με ενσωματωμένους ρυθμιστικούς διακόπτες, με παροχόμετρα στην προσαγωγή ώστε να είναι δυνατή η ρύθμιση των επιμέρους κυκλωμάτων και να επιτυγχάνεται η ακριβή θερμοκρασιακή εξισορρόπηση των χώρων της οικίας. Έχουν δυνατότητα τοποθέτησης ηλεκτροθερμικών βαλβίδων στην επιστροφή και διαθέτουν ηχομονωτική βάση στήριξης.

  • Περιμετρική ταινία

Στη συνέχεια περιμετρικά σε όλες τις σταθερές κατασκευές, τοποθετείται ειδική ταινία από εξιλασμένο αφρώδες πολυαιθυλένιο, με αυτοκόλλητη πλαστική μεμβράνη, για την πλήρη απομόνωση του θερμομπετόν από τα δομικά στοιχεία και την ελεύθερη διαστολή του. Η περιμετρική ταινία τοποθετείται για να απορροφούνται οι συστολοδιαστολές του θερμαινόμενου υποστρώματος (θερμομπετόν) στα σημεία που αυτό εφάπτεται με σταθερές κατασκευές (π.χ. τοιχοποιία) και θα προκαλούσαν ζημιά στο τελικό δάπεδο (πλακάκια, μάρμαρα, ξύλα). Η στερέωσή της στο 90% των περιπτώσεων γίνεται με συρραπτικό.

Σημείωση: H τοποθέτηση της περιμετρικής ταινίας γίνεται μονοκόμματα περνώντας από τις γωνίες του χώρου χωρίς κάποια διακοπή.

  • Θερμομόνωση Empur EPS DEO® 25/2mm

Ακολουθεί η διάστρωση της θερμομόνωσης Empur EPS DEO® 25/2mm, η οποία αποτελείται από συνδυασμό διογκωμένης πολυστερίνης υψηλής πυκνότητας με προσθήκη άνθρακα (γραφιτούχα), με επιφανειακή ενίσχυση μεμβράνης και οδηγό τοποθέτησης. Η μεμβράνη είναι κολλημένη πάνω στη μόνωση από το εργοστάσιο. H αντοχή σε κινούμενα φορτία είναι >100 kN/m² καθώς επίσης και ο συντελεστής της θερμικής αντίστασης είναι R=0,780 m²K/W**.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Empur EPS DEO® 25/2mm, μπείτε εδώ.

** Συντελεστής Θερμικής Αντίστασης (R): Το καλύτερο μέσο μέτρησης για την θερμομονωτική απόδοση ενός υλικού είναι ο συντελεστής θερμικής αντίστασης R με το οποίο μετράμε με πόση δυσκολία (αντίσταση των μετρούμενων στοιχείων) περνά η θερμότητα, διαμέσου ενός υλικού ή στρώσεων υλικών (σύστημα) με διαφορά θερμοκρασίας στις δύο πλευρές του ίση με ένα βαθμό Κέλβιν.

 

  • Σωλήνας ακτινοδικτυωμένου πολυαιθυλενίου Empur Klimapex PE-Xa

Στη συνέχεια τοποθετείται o σωλήνας θερμάνσεως Empur Klimapex PE-Xa, ο οποίος κατασκευάζεται από ακτινοδικτυωμένο πολυαιθυλένιο (δικτύωση >75% – DIN 16892, T=95oC, P=6 bar) υψηλών προδιαγραφών για αντοχή σε μεγάλες θερμοκρασίες και πιέσεις. Επιπλέον ο σωλήνας PE έχει φράγμα οξυγόνου και δεν δημιουργεί επικαθίσεις, σχηματισμούς επιφλοιώσεων και επιφανειακές ρωγμές. Διαθέτει άριστη αντοχή στη γήρανση και στην τριβή, καθώς και αντοχή στη διάβρωση.

  • Στηρίγματα Pur-Therm Systemtacker Φ20mm

Η στήριξη του σωλήνα γίνεται με ειδικά πλαστικά στηρίγματα Pur-Therm Systemtacker Φ20mm. Η τοποθέτηση γίνεται χρησιμοποιώντας ειδικό εργαλείο Τacker®. H ειδική κατασκευή των στηριγμάτων, αλλά και της πλάκας Pur-Therm® εξασφαλίζουν τη σταθερή στήριξη του σωλήνα. Το ευέλικτο σύστημα Pur-Therm Systemtacker επιτρέπει το πλέξιμο του σωλήνα σε πολύ κοντινές αποστάσεις (μεγάλη πυκνότητα) σε χώρους με μικρό εμβαδόν.

  • Καμπύλη όδευσης

Για την ασφαλή είσοδο του σωλήνα από το συγκρότημα διανομέα στο θερμομπετόν, τοποθετούνται επιπλέον πλαστικές καμπύλες Umlenkbogen 90ο-Φ 20.

  • Αρμός διαστολής

Οι αρμοί διαστολής από πολυαιθυλένιο, με βάση και αυτοκόλλητη ταινία, τοποθετούνται στις περιπτώσεις που η περιμετρική ταινία δεν είναι αρκετή ώστε να απορροφήσει τις διαστολές του θερμομπετόν.

Σημείωση: Η πιο συνηθισμένη περίπτωση ανάγκης χρήσης αρμών διαστολής είναι χώροι με εμβαδόν >40m². Ιδιαίτερα εκτεθειμένες σε κίνδυνο είναι και οι επιφάνειες σχήματος L και Z. Η αναλογία πλάτους-μήκους δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 1:2.

  • Ρευστοποιητής Θερμομπετόν

Το θερμομπετόν Estrich ZE 20 κατασκευάζεται από εξειδικευμένο συνεργείο με τη βοήθεια ειδικής πρέσας. Για την παρασκευή του χρησιμοποιούνται άμμος ποταμού πλυμένη, ειδικής κοκκομετρίας 0,2 – 0,8 mm, λευκό τσιμέντο, νερό και ρευστοποιητής θερμομπετόν Empur (DIN 18560) Εstrichzusatz–0,2Kg/m² για τη βελτίωση της μηχανικής αντοχής και της αγωγιμότητάς του.

Για να ζητήσετε προσφορά ή αν έχετε κάποια ερώτηση επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας.