Εξαερισμός Χώρων - Λουτρού

Οι μοντέρνοι εξαεριστήρες λουτρού της σειράς Xpelair (μέλος του Glen Dimplex Group) εγγυώνται την αθόρυβη λειτουργία τους χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία “Ghost Air Movement”. Οι εξαεριστήρες της σειράς C4 χρησιμοποιούν αθόρυβους κινητήρες με προηγμένο σχεδιασμό ροής του αέρα που εξαλείφει τον στροβιλισμό αλλά παράλληλα διαθέτει μία καλαίσθητη σχεδίαση που ταιριάζει σε κάθε χώρο.

Xpelair C4

Αθόρυβος εξαεριστήρας Λουτρού

Xpelair DX 100B

Αθόρυβος εξαεριστήρας Λουτρού

Εξαερισμός - Αερισμός με Ανάκτηση Θερμότητας

Η τοπική μονάδα μηχανικού εξαερισμού - αερισμού με ανάκτηση θερμότητας Tempero ECO είναι η ιδανική λύση για καθαρό αέρα και αποφυγή της υγρασίας. Σε κάθε σπίτι, διαμέρισμα ή κλειστό χώρο που δεν αερίζεται το σύστημα μηχανικού αερισμού διώχνει τον χρησιμοποιημένο και με υγρασία αέρα. Παράλληλα όμως φέρνει μέσα στον χώρο φρέσκο και φιλτραρισμένο αέρα. Έτσι το σπίτι ή κτίριο αερίζεται μηχανικά χωρίς όμως να χάνει την εσωτερική ζεστασιά τον χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι.

Tempero Eco Ceram 2.0

Σύστημα Εξαερισμού με Ανάκτηση

Καθαρός αέρας με κλειστά παράθυρα!

Ο μέσος άνθρωπος ζει καθημερινά σε κλειστούς χώρους για 17 έως 20 ώρες στην κατοικία ή στον εργασιακό χώρο. Όσο παραμένουμε σε κλειστούς χώρους τόσο αυξάνεται το διοξείδιο του άνθρακα και η κακή ποιότητα του αέρα. Επιπλέον στις νέες κατασκευές των κτιρίων, λόγω μόνωσης και στεγανών κουφωμάτων ως αποτέλεσμα έχουμε μία αεροστεγή κατασκευή όπου αποτρέπεται η φυσική αναπνοή και έτσι δημιουργείτε το σύνδρομο του «άρρωστου» κτιρίου. Αυτό σημαίνει «φτωχή» ποιότητα εσωτερικού αέρα, με επιβλαβή μικροσωματίδια, διοξείδιο του άνθρακά, σκόνη, γύρη και σίγουρη ανάπτυξη μούχλας και υγρασίας. Η απαραίτητη λύση για αυτά τα σημαντικά προβλήματα είναι ο ελεγχόμενος μηχανικός αερισμός. Το κτίριο πρέπει να αερίζεται χωρίς όμως να χάνεται η εσωτερική ζεστασιά το χειμώνα και η δροσιά το καλοκαίρι, προσφέροντας παράλληλα την απαραίτητη Ποιότητα Εσωτερικού Αέρα (IAQ).

Λειτουργία ενός συστήματος μηχανικού εξαερισμού – αερισμού Tempero Eco Ceram 2.0

Ο χρησιμοποιημένος και με υγρασία επιβαρυμένος εσωτερικός αέρας οδεύεται προς τα έξω. Φρέσκος και φιλτραρισμένος νωπός αέρας οδηγείται στο εσωτερικό του χώρου. Το σύστημα μηχανικού εξαερισμού – αερισμού Tempero Eco Ceram λειτουργεί σε 2 κύκλους, όπου ο κάθε κύκλος διαρκεί 70 δευτερόλεπτα. Οι κύκλοι αυτοί επαναλαμβάνονται αυτόματα για όσο χρόνο η συσκευή είναι ενεργή.
κύκλος λειτουργίας συστήματος αερισμού - εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας

1ος Κύκλος (απαγωγή χρησιμοποιημένου αέρα)

Η μονάδα μηχανικού αερισμού Tempero Eco Ceram αποβάλει για 70 δευτερόλεπτα τον χρησιμοποιημένο εσωτερικό αέρα που περνάει μέσα από τον κεραμικό εναλλάκτη θερμότητας της συσκευής. Ο κεραμικός εναλλάκτης αποθηκεύει την θερμότητα αυτή του εσωτερικού χώρου (χειμώνα – καλοκαίρι) για να την χρησιμοποιήσει στον επόμενο κύκλο
Σύστημα για αερισμό - εξαερισμό με ανάκτηση θερμότητας κύκλος λειτουργίας

2ος Κύκλος (εισαγωγή φρέσκου αέρα)

Η μονάδα Tempero Eco Ceram αλλάζει την φορά περιστροφής του ανεμιστήρα και για 70 δευτερόλεπτα εισάγει φρέσκο και φιλτραρισμένο αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον. Ο αέρας που εισέρχεται, απορροφά τη θερμότητα του κεραμικού εναλλάκτη (απ' τον πρώτο κύκλο με ανάκτηση θερμότητας) με ελάχιστες απώλειες (απόδοση ανάκτησης έως 93%). Οι κύκλοι αυτοί επαναλαμβάνονται αυτόματα.

Πλεονεκτήματα συστήματος μηχανικού εξαερισμού – αερισμού Tempero Eco Ceram 2.0

• Υγιεινές συνθήκες καθαρής ατμόσφαιρας με φρέσκο και με οξυγόνο αέρα
• Αποτελεσματική απομάκρυνση υγρασίας, μούχλας, ιών, μικροσωματιδίων και κακοσμίας
• Με τον υψηλότερο βαθμό ανάκτησης θερμότητας έως 93%, δηλαδή με σχεδόν μηδενισμό των απωλειών θερμότητας όταν πρόκειται για την λειτουργία του χειμώνα – καλοκαίρι.
• Με χαμηλή κατανάλωση λειτουργίας μόνο από 4,2W (όσο μία λάμπα LED)

• Μεγάλη εξοικονόμηση κόστους ενέργειας για θέρμανση και ψύξη των χώρων (μέχρι 50%). Το σύστημα προθερμαίνει τον εισερχόμενο αέρα (τον χειμώνα) ή τον προψύχει (το καλοκαίρι)
• Αθόρυβη λειτουργία μέσα στους χώρους από 10dB(A) στην χαμηλή σκάλα
• Απαλλάσσει το σπίτι από ενοχλητικά ρεύματα αέρα και εξωτερικούς θορύβους.
• Εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση σε κάθε τοίχο με δημιουργία οπής Φ160 και μία απλή ηλεκτρική παροχή, χωρίς ανάγκη αποχέτευσης συμπυκνωμάτων.

Πιστοποιητικά - Εφαρμογές Tempero Eco Ceram 2.0

Η εταιρεία μας διαθέτει προϊόντα με κατάλληλα ενεργειακά χαρακτηριστικά έτσι ώστε να μπορεί να είναι επιλέξιμο το σύστημα μηχανικού αερισμού - εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας ``Tempero Eco`` από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Το σύστημα μηχανικού εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας ``Tempero Eco Ceram 2.0`` είναι πιστοποιημένο Ιταλικό προϊόν της O.ERRE με έμφαση στην ποιότητα αέρα αλλά και στην ποιοτική κατασκευή του συστήματος. Διαθέτει ενεργειακή κλάση Α, χαμηλή στάθμη θορύβου και εναλλάκτη θερμότητας απόδοσης έως 93%.
energy label Tempero Eco Ceram 2.0 εξαερισμός με ανάκτηση