Ηλεκτρικά Τζάκια από την GlenDimplex Group

Η “Glen Dimplex Group” είναι ο μεγαλύτερος όμιλος παγκοσμίως στον χώρο της ηλεκτρικής θέρμανσης. Στον τομέα των ηλεκτρικών τζακιών πρωτοπορεί στο design, στην κατασκευή και στον τεχνικό σχεδιασμό. Το 1997 αναπτύχθηκε και κατοχυρώθηκε από την Dimplex η πρώτη ηλεκτρική εστία με ρεαλιστική φλόγα. Είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών τζακιών παγκοσμίως με κατοχή 42 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας προσφέροντας τo πιο ρεαλιστικό εφέ εικονικής φλογας!

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΑΝΤΟΥ

Το ηλεκτρικό τζάκι τοποθετείται εύκολα παντού σε κάθε χώρο και κάθε δωμάτιο, στο δάπεδο, στον τοίχο, σε ειδική κατασκευή εντοιχισμού ή ακόμα και στο ήδη υπάρχον αχρησιμοποίητο τζάκι. Το μόνο που χρειάζεται είναι μία πρίζα για να λειτουργήσει. Δεν χρειάζεται καπνοδόχο ούτε ειδικές κατασκευές. Παράλληλα ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά είναι και η εύκολη μεταφορά του από δωμάτιο σε δωμάτιο ή και σε άλλο σπίτι.

ΑΣΥΓΚΡΙΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με την λειτουργία μόνο της εικονικής φλογας, που οι νέας τεχνολογίας συσκευές Dimplex διαθέτουν φωτισμό LED, καταναλώνουμε περίπου 99% λιγότερη ενέργεια από ότι σε ένα τζάκι με ξύλα, φυσικό αέριο, βιοαιθανόλη κλπ. Αυτό στην ουσία μεταφράζετε σε κατανάλωση μερικών λεπτών του ευρώ για τη λειτουργία του όλο το 24ωρο! Επιπλέον το κόστος αγοράς ενός ηλεκτρικού τζακιού είναι σαφώς πιο οικονομικό από τα συμβατικά.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Τα ηλεκτρικά τζάκια ανάλογα με τα μοντέλα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν με ή χωρίς θέρμανση ανάλογα με τις ανάγκες και τις εποχές. Με την επιλογή της θέρμανσης (με αντίσταση 1-2KW) και με ενσωματωμένο θερμοστάτη η κατανάλωση είναι ελάχιστη. Έχουν 100% απόδοση και μπορούν να θερμάνουν χώρους από 20-40 τ.μ. Όπως γνωρίζουμε στα αντίστοιχα συμβατικά τζάκια η θερμαντική τους ενέργεια χάνεται στο μεγαλύτερο βαθμό από τις καμινάδες ή από τα ανοιχτά παράθυρα για τον εξαερισμό των χώρων. Έτσι εκτός από μία φινετσάτη επιλογή είναι και λύση μόνιμης θέρμανσης κάποιων δωματίων ή και συμπληρωματικής μεγαλύτερων χώρων.  

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Δεν χρειάζεται καμία συντήρηση αφού είναι μία απλή ηλεκτρική συσκευή χωρίς καύσιμη ύλη. Αποφεύγουμε τους καθαρισμούς, τις στάχτες και τον εξαερισμό του δωματίου. Επιπλέον δεν κουραζόμαστε για να μεταφέρουμε και να αποθηκεύουμε τα ξύλα για μελλοντική χρήση. Το ηλεκτρικό τζάκι είναι μία καθαρή λύση.

ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ένα ηλεκτρικό τζάκι δεν εκπέμπει μονοξείδιο του άνθρακα και άλλα επιβλαβή σωματίδια στην τοπική κοινωνία όπως με τα ξύλα ή άλλα ορυκτά καύσιμα και άρα δεν επιβαρύνει την ατμόσφαιρα. Όσον αφορά στο εσωτερικό του σπιτιού δεν δημιουργούνται κάπνες ούτε μυρωδιές μέσα στον σπίτι και άρα δεν χρειαζόμαστε εξαερισμό. Δημιουργεί ένα καθαρό περιβάλλον και σε αντίθεση με ένα συμβατικό τζάκι δεν αφαιρεί το οξυγόνο του χώρου αφού δεν υπάρχει καύση .

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Δεν υπάρχει κανένας φόβος στην λειτουργία  του αφού δεν υπάρχουν σπίθες που πετάνε, ούτε καύσιμη ύλη με ξύλα, υγραέριο, βιοαιθανόλη κλπ. Με ένα ηλεκτρικό τζάκι ένα ατύχημα καψίματος είναι αδύνατον και είναι απόλυτα ασφαλές ακόμα και στα παιδιά αφού η εικονική φλόγα δεν καίει.